вівторок, 4 травня 2021 р.

Завдання для дистанційного навчання з образотворчого мистецтва для 5-х класів.

 Тема: Виготовлення ліхтарів у техніці витинання.

1.Виготовити ліхтарик з кольорового паперу в техніці витинання.

Витинанка- вид українського народного декоративного мистецтва.  Слово  — «витинати» походить від слова "вирізати". Витинанки - це орнаментальні, фігурні, сюжетні прикраси житла, ажурно  витяті ножицями або  вирізані ножем з білого або кольорового паперу. У давнину такі вироби використовували для оздоблення стін. Витинанки здавна використовувалися для оздоблення помешкань, зокрема стін кімнат, вікон, полиць, груб, печей, мисників, шаф, етажерок, святкового столу, а також альбомів, гербаріїв. Як правило, традиційна витинанка містить сюжет - за нею можна було прочитати, що відбувається в селі, хто народився, де весілля, які були свята.  Давні витинанки тісно пов’язані зі святковими обрядами, побутом і звичаями народу. Доступність матеріалів та інструментів сприяли розвиткові цього виду народної художньої творчості, у якій безпосередньо виявлялись естетичні почуття, жива уява та спостережливість людей, що створюють витинанки. Цей вид декоративно-ужиткового мистецтва зберіг і доніс до наших днів високу орнаментальну культуру пращурів.

2. Перевести шаблони через прозорий папір. Вибрати кольоровий папір. На цей папір наложити копіювальний, зверху папір з малюнком і обвести олівцем.  

3, Вирізати 1 і 2 шаблони. 

4.Вирізати віконця.

5. Загнути краї і склеїти між собою. 

6. Вирізати метеликів і приклеїти зверху.





Роботу здати до 16.00



Немає коментарів:

Дописати коментар

Завдання для дистанційного навчання з трудового для 9 кл

 Тема:  Творча майстерня. Практична робота. Створити квіти з ячейок для яєць. Зробити фото себе з роботою Бажаю успіху. Мирного неба над гол...