середа, 2 червня 2021 р.

Завдання для дистанційного навчання з образотворчого мистецтва для 7-х класів.

 Тема: Пленер.

1.Намалювати пейзаж з натури.

2.Сфотографувати натуру.

3.Сфотографувати себе за написанняям пейзажу.

4Скинути у вайбер до 16.00.

Пленер (від французького plein air - «відкрите повітря») - це техніка написання картин поза майстерні, на природі, при природному освітленні. Пленер, на відміну від традиційного студійного живопису , дозволяє художнику з великою точністю відобразити на полотні або папері багатство оточуючих фарб і найменших змін кольору натури.

Пленер - досить складна у виконанні техніка для початківців живописців. При написанні картини на відкритому повітрі постійно змінюється навколишнє середовище, з'являються і зникають всілякі колірні відтінки. Особливо помітним це стає в сонячну погоду при мінливій хмарності.

Художник може писати картини на пленері різними видами фарб: олійними, акварельними або акриловими . Але для того, щоб ідеально передати все багатство натури при природному освітленні, йому доводиться враховувати багато нюансів, в тому числі час доби і сезон року.

Історія пленеру налічує трохи більше 200 років, але його витоки сягають корінням ще в початок епохи Раннього Відродження - в першу половину XV століття. Саме в той час в європейському образотворчому мистецтві сформувався пейзажний жанр .

Справжній пленерний живопис виник в Англії на початку XIX століття. Його родоначальниками прийнято вважати двох видатних британських художників: Джона Констебля (John Constable) і Річарда Паркса Бонінгтона (Richard Parkes Bonington). Вони наважилися піти проти традицій і зважилися від початку до кінця писати картини на відкритому повітрі.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Завдання для дистанційного навчання з трудового для 9 кл

 Тема:  Творча майстерня. Практична робота. Створити квіти з ячейок для яєць. Зробити фото себе з роботою Бажаю успіху. Мирного неба над гол...