понеділок, 11 квітня 2022 р.

Завдання для дистанційного навчання з образотворчого мистецтва 6-ті класи.

 Тема: Міфологічний жанр. Ілюстрація до античного міфу.


Фантастичні оповідання про виникнення світу, народження богів, появу людей на землі, про початки культури — вміння використовувати й добувати вогонь, про стосунки людей і тварин, про всякі дива, про все «надприродне» — це міфи, що у своїй сукупності складають міфологію. В античній міфології було вперше сформульовано ідею посмертного суду.  Головною чеснотою була мужність, якій протиставлялося боягузтво.






Сєров В. "Викрадення Європи".


Реріх М. "Святогор".


Нарбут Г. "Еней".



Васнецов В.   "Сірін та Алконост. Спів радості та смутку".






Полідект замислив насильно взяти собі за дружину прекрасну Данаю, але Даная ненавиділа суворого царя Полідекта. Персей заступився за свою матір. Розгнівався Полідект, і з цього часу він думав тільки про одне — як згубити йому Персея. Доведи ж мені, що Зевс — твій батько, і принеси мені голову горгони Медузи. О, вірю я, Зевс допоможе своєму синові! Гордо глянув Персей на Полідекта і спокійно відповів:


— Добре, я здобуду тобі голову Медузи.
Все тіло їхнє вкривала блискуча й міцна, як сталь, луска. Жоден меч не міг розрубати цю луску, тільки вигнутий меч Гермеса. Величезні мідні руки з гострими сталевими пазурами були у горгон. На головах у них замість волосся ворушилися з шипінням отруйні змії. Обличчя горгон з їх гострими, як кинджали, іклами, з губами, червоними, як кров, із палаючими люттю очима, були повні такої злості, були такі жахливі, що на камінь обернеться кожний, хто хоч раз поглянув на горгон. На крилах із золотими блискучими перами горгони швидко носились у повітрі.
На допомогу йому з’явився бистрий, як думка, посланець богів Гермес і улюблена дочка Зевсова — войовниця Афіна. Афіна дала Персею мідний щит, такий блискучий, що в ньому, немов у дзеркалі, відбивалося все; а Гермес дав Персеєві свій гострий меч, що рубав, як м’який віск, найтвердішу сталь. Вісник богів указав юному героєві, як знайти горгон.
 Прийшов Персей до німф. Від них дістав він три дарунки: шолом володаря підземного царства Аїда, який робив невидимим кожного, хто його одягав, сандалі з крилами, за допомогою яких можна було швидко літати в повітрі, і чарівну торбину: ця торбина то розширялася, то стискалася, залежно від розміру того, що в ній лежало. Взув Персей крилаті сандалі, надів шолом Аїда, перекинув через плече чарівну торбину і швидко понісся в повітрі до острова горгон. 
 Тут допоміг Персеєві швидкий Гермес. Він показав Персеєві Медузу і тихо шепнув йому на вухо:
— Швидше, Персею! Сміливіше спускайся вниз. Он, крайня від моря — Медуза. Відрубай їй голову. Не дивись на неї! Один погляд — і ти загинеш. Поспішай, поки не прокинулися горгони!
Як падає з неба орел на намічену жертву, так кинувся Персей до сплячої Медузи. Як падає з неба орел на намічену жертву, так кинувся Персей до сплячої Медузи. Як падає з неба орел на намічену жертву, так кинувся Персей до сплячої Медузи. 
Творча майстерн. Практична робота. Намалювати героїв нашого часу-наших воїнів зажисниів. (простий олівець) На наступний урок будемо передавати свої почуття кольором.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Завдання для дистанційного навчання з трудового для 9 кл

 Тема:  Творча майстерня. Практична робота. Створити квіти з ячейок для яєць. Зробити фото себе з роботою Бажаю успіху. Мирного неба над гол...