неділю, 17 квітня 2022 р.

Завдання для дистанційного навчання з образотворчого мистецтва 7-й кл.

Тема: Ландшафний дизайн. Ескіз ландшафту із простим архітектурним об'єктом(альтанка, місток, ліхтарик, декоративна лавочка).

Ландшафтний дизайн – це розробка та впровадження заходів щодо перетворення та оформлення земельної ділянки. 

Перші окультурені ділянки землі зі зростаючими на них деревами і чагарниками з’явилися ще в другому тисячолітті до нашої ери на території Єгипту і Месопотамії – у ті часи сади носили суто функціональний характер – вони використовувалися для вирощування плодових культур.

Одним з перших декоративних садів є знамениті висячі сади Семіраміди, що увійшли до списку чудес світу. Вони являли собою серію насипних терас і східчастих платформ з декоративними рослинами, висадженими ярусами. 

У першому столітті до нашої ери мистецтво ландшафтного дизайну зародилося на Далекому Сході – у Китаї, де сади виконували не лише декоративну, а й духовну функцію. 

У Японії ландшафтний дизайн розвивався під впливом Китаю, як і багато інших мистецтв. Азіатські сади символізували світ у мініатюрі, і людина, споглядаючи сад, відкривала для себе шлях досягнення гармонії зі світом.

У Європі перші декоративні сади виникли на території стародавньої Греції, і виконували не тільки естетичну функцію, але і служили місцем проведення релігійних обрядів і лекцій філософів і вчених. Характерною рисою грецьких садів служили декоративні колони, статуї, сходи і фонтани.

Ландшафтний дизайн в його сучасному вигляді зародився наприкінці XIX століття, і причиною тому став технічний прогрес, що призвів до тотальної урбанізації. Міський простір теж потребує розумної організації та озеленення, усвідомили архітектори і садівники, які тепер працювали разом, щоб надати місту нового вигляду і створити нове поняття – громадські парки і сади.

Основні стилі садового ландшафтного дизайну

Класичний (регулярний) стиль

Англійський, або пейзажний стиль

Французький стиль

Стиль кантрі (сільський)

Стиль еко-сад

Японський та східний стилі


Творча майстерня. Практична робота.

Намалювати ескіз ландшафту з альтанкою, місточком, лавочкою чи фонариками простим олівцем.




Бажаю успіху.

Фото робіт скинути на вайбер до 16.00.

На наступний урок- ескіз ландшафту, клей, журнали з малюнками, кольоровий папір, тканина, ножиці.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Завдання для дистанційного навчання з трудового для 9 кл

 Тема:  Творча майстерня. Практична робота. Створити квіти з ячейок для яєць. Зробити фото себе з роботою Бажаю успіху. Мирного неба над гол...